官方微信 手机客户端

澳洲ABC

搜索
楼主: zhaokai.

[会计] vont请进, 寻求帮忙

新手上路

lz学生?我housemate一个学生也是学会计的,上半年做过一个,要求设计一些酒店订房的表和显示房间情况的report。

新手上路

是啊我是学生, 读会计好痛苦的.
VONT你受到我的EMAIL 了吗?

正式会员

I have a quick look. Have you designed the tables?
The idea is to design the tables first. You should have several tables.
For example:
Table: Customer
Customer ID(pk), name, address,email, CC
Table: Meal
Meal ID,(pk) name, price, description
Table: Delivery
Delivery Method(PK), Price
Table: Order
Cusomter ID(FK),Meal ID(FK), quantity, Date, Delivery Method(FK)
Now, when you want to do any queries, just join the tables together according to the primary keys. For example, you could creat a view(quiey) called Delivery Cost by joining table Delivery and Order.
Well, you could have other structures for different tables. I did not read your assignment in details. It is just the idea about how to do that.

正式会员

刚写完,看到你另外一个帖子了,不早说你已经写了60%了.想必TABLES 应该已经弄完了.

新手上路

我已经心力交瘁, 难以为继了.
真是想一头撞墙去.

新手上路

VONT, 你有没兴趣拿外快,我电话0423429700, 帮.帮.帮忙

新手上路

VONT, 如果你有兴趣我把我部分EMAIL 给你这样就不会太麻烦

新手上路

晕,帖子被删了, 我知道我不对, 可这也是没办法了, 自我检讨中.

正式会员

真是不害意思,其实我对ACCESS的语法不熟,我只是学过一点点SQL 所以上次才会上论坛问ACCESS的问题.
真是可怜啊,DEADLINE,想起俺当学生的时候了,通宵赶ASSIGNMENT,第二天凌晨交了然后赶回家的飞机,大白天一路昏睡回家.
唉,爱莫能助啊,只能祝你GOOD LUCK了.

正式会员

把这个帖子名字改了吧,改成ACCESS 求助,应该能得到更多的帮助

发表回复